Условна присъда за пловдивски катаджия, взел подкуп от 300 лева - DC news

Условна присъда за пловдивски катаджия, взел подкуп от 300 лева

Бившият полицай каза пред съда, че с парите купил канцеларски материали за службата

Условна присъда даде Пловдивският окръжен съд на бивш началник група в КАТ-Пловдив, след като го призна за виновен по четири обвинения, като едното от тях е за подкуп. 2 години и 4 месеца условно с тригодишен изпитателен срок е наказанието за бившия катаджия Матей Матов за това, че взел 300 лв. подкуп, не изпълнил служебните си задължения по отношение на съставен акт, повлиял на свидетели да не кажат, че са видели, че на лек автомобил БМВ са свалени регистрационните табели и съставил документ с невярно съдържание.

Вчера Матов призна вината си пред окръжните магистрати и заяви, че не е харчил взетия подкуп за себе ис, а купил с тях канцеларски материали, тъй като звеното нямало необходимите консумативи. Според обвинението той взел парите от шофьор без книжка, от БМВ-то на когото били свалени табелите с регистрационния номер.

Матов и защитниците му настояха делото да се гледа по съкратената процедура и затова присъдата му бе намалена с една трета. Съдът го осъди също да плати 1000 лв. глоба и го лиши от право да заема ръководна длъжност в състава на МВР за срок от 3 години.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Подобни статии

Top