Условна присъда за шофьор, блъснал служител на „Чистота“ на Скобелева майка

77-годишният водач бе осъден по бързата процедура

Година и четири месеца условно, с три години изпитателен срок е наказанието, което Пловдивският окръжен съд определи за 77-годишен шофьор, блъснал работник от „Чистота“ на Скобелева майка преди две години. В резултат на катастрофата работникът, който подменял знамената на пътния възел, починал.

77-годишният Тодор Харитев ще остане и без шофьорска книжка за 4 години и 4 месеца. Той бе осъден по реда на съкратеното съдебно следствие, след като призна изцяло вината си.

За днес бе насрочено разпоредителното заседание по делото, но в крайна сметка процесът приключи в рамките на едно заседание. Размерът на наложеното спрямо възрастния мъж наказание е определен след редуцирането с една трета.

Инцидентът е станал на 21 август 2018 г. по южното платно за движение на бул. „Цариградско шосе“ в района на пътен възел „Скобелева майка“. Харитев управлявал лек автомобил „Фиат Пунто“, но нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на работника по поддръжка в ОП „Чистота“ Асен Асенов.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Подобни статии

Top