Условна присъда за шофьора, прегазил мъж до Йоаким Груево

съдебна палата

Дилян Лазаров се призна за виновен, прегазеният мъж бил мъртвопиян

Пловдивският окръжен съд осъди условно 47-годишния Дилян Лазаров, който прегази до Йоаким Груево през февруари 60-годишния Стойчо Костадинов от Стамболийски, а после избягал от мястото на катастрофата.

Пред съда днес Костадинов призна изцяло вината си и бе осъден по реда на съкратеното съдебно следствие. Съдът му определи наказание в размер на 2 години лишаване от свобода, с 4 години изпитателен срок. Размерът на така наложеното наказание бе намален с една трета.

Освен това магистратите отнеха книжката на Лазаров и го лишиха от право да управлява автомобил за срок от 3 години.

60-годишен мъж от Стамболийски е прегазеният край Йоаким Груево

Припомняме, че на 4 февруари 2021 г. на пътя Пловдив – Пещера, в близост до Йоаким Груево, при управляване на моторно превозно средство – бус „Мерцедес Вито“, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на Стойчо Костадинов, като после е избягал от местопроизшествието и се прибрал в пазарджишкото село Бяга, където живеел. Тялото на Костадинов  бе открито на 5 февруари. Полицаите успели да открият буса на шофьора, заради части от него, които останали на местопроизшествието.

В същото време Лазаров изпратил жена си да купи части за колата, а после инсценирал катастрофа, за да изглежда, че щетите са причинени от удар в пътен знак. Съпругата – Таня Лазарова,  била спряна от униформените на следващия ден, веднага след като закупила частите. Впоследствие униформените арестували и съпруга й.

Издирват шофьор, прегазил пешеходец в Пловдивско

В съдебната зала днес стана ясно, че починалият Стойчо Костадинов е бил мъртвопиян, като преди катастрофата е бил видян да пада и криволичи по улиците. След това той тръгнал по натовареното шосе, като отново е криволичил. Според събраните доказателства по делото малко, преди да бъде прегазен от Дилян Лазаров, Костадинов едва не бил блъснат от друга шофьорка.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Подобни статии

Top