Условна присъда за шофьора, убил на пешеходна пътека музиканта Велко Илиев

Шофьорът се движел с превишена скорост

3 години и 6 месеца условно с 5 години изпитателен срок отсъди Пловдивският окръжен съд за шофьора, убил на пешеходната пътека на кръстовището на бул. „Руски“ и „Шести септември“ барабанистът от пловдивската група „НеЩо ЦвЕтНо“ Велко Илиев.

Катастрофата стана малко преди полунощ на 16 юни. Младият мъж пресичал, когато шофьорът връхлетял отгоре му.

Днес съдът постанови условната присъза по реда на съкратеното съдебно следствие, след като шофьорът призна изцяло вината си, както и фактите и обстоятелствата в обвинителния акт. В съдебната зала 53-годишният Сашо Димитров изрази съжаление  за случилото се и изказа съболезнования на близките на жертвата.

Размерът на наложеното спрямо подсъдимия наказание е определен след редуцирането с една трета, съгласно чл. 58а от НК. Със същата присъда Окръжният съд лиши Димитров от право да управлява автомобил за срок от 4 години и 6 месеца.

В съда днес стана ясно, че шофьорът се движел със 67 км/ч. с лек автомобил „Ситроен Ксара Пикасо“, като е нарушил правилата за движение по пътищата. Според присъдата пешеходецът е пресичал на червен за него светофар.

Припомняме, че преди година, от полицията съобщиха, че не пешеходецът, а шофьорът е преминал на червено, а 34-годишният музикант е починал на място при удара.

Шофьор премина на червено и прегази пловдивчанин в центъра на Пловдив

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Подобни статии

Top