Условна присъда за стрелеца от Сърница - DC news

Условна присъда за стрелеца от Сърница

2 години с 4-годишен изпитателен срок постанови Кърджалийският районен съд

Условна присъда постанови Районният съд в Кърджали за стрелеца от Сърница Бейсим Салим, който изправи на нокти съседите си в хасковското село и пастир от кърджалийското село Душка, а полицаите го гониха из Родопите.

55-годишният Бейсим бе осъден днес на 2 години с 4-годишен изпитателен срок за закана с убийство и незаконно държане на боеприпаси в землището на кърджалийското село.

Той е признат за виновен за това, че на 30.11.2021 г. в землището на с. Душка, общ. Черноочене, обл. Кърджали, се заканил на пастира Ердинч Аптиш с убийство. Той отправил спрямо него закани с убийство с думите: “ще те убия“, „дай ми пушката, ще те убия“, „стой ще те застрелям, дай ми пушката“, и това би могло да възбуди основателен страх за осъществяването.

Бейсим Салим е признат за виновен и за това, че на 30.11.2021 г. в землището на с. Душка, общ. Черноочене, обл. Кърджали, държал огнестрелно оръжие – винтовка/пушка/ и 8 броя боеприпаси за огнестрелно оръжие, без да има за това надлежно разрешение по Закона оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите  изделия.

Мъжът е признал вината си. По споразумение, одобрено от Районен съд – Кърджали, на Салим е наложено едно общо наказание за двете престъпления, а именно  от 2 години лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 4 години.

Салим е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ по досъдебно производство, наблюдавано от Окръжна прокуратура – Хасково – за стрелбата в Сърница.

Определението на Районен съд – Кърджали е окончателно и влиза в сила от днес.

Подобни статии

Top