Условна присъда за танцьорката, потрошила 10 коли, съдът й определи вечерен час

Габриела се призна за виновна, делото мина по съкратената процедура

Условна присъда с пробационна мярка наложи пловдивският районен съд на танцьорката Габриела Медарова, която помете 10 коли, паркирани в близост до комплекс „Оазис 4“. Съдът призна момичето за виновно и й даде едногодишна условна присъда с четири години изпитателен срок.

В изпитателния срок съдът наложи на подсъдимата Г. М. и пробационна мярка – ограничение в свободното придвижване, изразяващо се в забрана на напускане на жилището, което обитава, за периода от 22.00 часа до 6.00 часа на всеки ден в продължение на една година и шест месеца, считано от влизане на присъдата в сила.

Съдът присъедини към така определеното общо най-тежко наказание  от 1 година лишаване от свобода и глоба в размер на 800 лева,  както и лишаване от право да управлява МПС за срок от една година и шест месеца. Освен това съдът уважи и иска за причинени болки и страдания на пребитата месец по-късно от нея в пловдивскат дискотека студентска Катя Андреева, в размер на 2000 лева.

Делото срещу танцьорката се гледа днес, след като тя се призна за виновна и поиска съкратена процедура. Съдът започна с разпоредително заседание, което премина в дело по същество, след искането на защитника на Медарова Орлин Търновалийски.

Срещу Габриела бяха повдигнати четири обвинения от прокуратурата и съдът я призна за виновна по всички. Едно от тях беше за това, че на 11 май ударила с юмрук в тоалетната 21-годишната Катя, която била на парти за рождения си ден в клуба. В същото време Медарова бе пусната на свобода под гаранция от 5000 лв. заради първото си провинение с колите.

Делото трябваше да се гледа още през септември миналата година, но тогава бе върнато на прокуратурата заради съществени процесуални нарушения, допуснати по време на досъдебното произвоство.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Пловдив.

Подобни статии

Top