Усложнява се COVID-обстановката в Карловско

Временната комисия за COVID-обстановката в община Карлово призовава за стриктно спазване на противоепидемичните мерки

Временната комисия за COVID-обстановката към Общински съвет Карлово, оглавявана от председателя на ОбС – Доньо Тодоров, проведе редовно заседание на 10 март. Кметът на общината д-р Емил Кабаиванов и членовете на комисията призоваха за стриктно спазване на противоепидемичните мерки и носене на защитни маски и на открито. Повод за апела е усложняващата се ситуация в района.

Според актуалната обстановка за периода 1-9 март, представена от управителя на Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Киро Попов“ ЕООД – д-р Христо Пелев, само за първите 9 дни на настоящия месец през COVID-отделението, в което леглата от 35 вече са увеличени на 40, са преминали 65 пациенти, а през COVID кабинета – 118 човека. Тези данни са съпоставими с данните за целия месец януари и за целия февруари 2021 година, уточни д-р Пелев. Той алармира, че навлизаме в тежка ситуация.

Нарастват случаите на болни от COVID-19 млади пациенти, при които не са се проявили типичните симптоми на вируса. Увеличава се и броят на хората, които се нуждаят от кислородотерапия, каза още управителят на болницата.

В Медицинския център до края на настоящата седмица ще бъдат направени 302 планови имунизации, осигурени са ваксини и за реимунизация, информира управителят на центъра д-р Атанас Юнаков.

Кметът на Карлово поиска ежедневна информация от двамата управители на здравни заведения и от д-р Стоянка Делевска, в качеството й на представител на общопрактикуващите лекари. Целта е д-р Кабаиванов да съдейства за бързото разрешаване на възникнал проблем, свързан с усложняващата се обстановка.

Подобни статии

Top