Успешен напоителен сезон се очертава за района на Пазарджик

Клон Тополница доставя вода от язовирите Батак, Белмекен и Тополница

„От гледна точка на напояването се очертава успешен за земеделските производители сезон за района на Пазарджик”. Това съобщи управителят на „Напоителни системи” ЕАД, клон Тополница, Сашка Целева.

В момента клон Тополница доставя вода за напояване от язовирите Батак, Белмекен и Тополница.

„В трите язовира има необходимото ни за напояване количество вода, както за клон Тополница, така и за нуждите на клон Марица, област Пловдив”, заяви още Сашка Целева.

Подготовката за напоителен сезон 2020 е започнала още от есента на 2019 година. Вниманието е било насочено към ремонтни дейности по критичните участъци на каналната мрежа. В началото на годината стартира и почистването на каналите от битови отпадъци, което е и основен проблем за дружеството.

„Поради липсата на достатъчно работници тази година в почистването на канал „Паша арк”, който минава през град Пазарджик, се включиха служителите на администрацията. Те изявиха желание да помогнат на колегите си, за да сме готови в срок да доставим необходимата и годна за напояване вода. Стартирахме сезона в пълна готовност и на нито един земеделски производител не бе отказана доставка на вода за напояване”, пояси още управителят на „Напоителни системи”, клон Тополница.

1 2

Подобни статии

Top