Успешно конкурсно лято за 10-годишния пловдивски пианист Борис Дюлгеров

Момчето се обучава в школата по пиано при НЧ „Цар Борис ІІІ и царица Йоанна 1931 г.“

Преди броени дни 10-годишният Борис Дюлгеров спечели SUPER GRAND PRIX секция пиано на Международния Livemuseart Summer Fest, Тимишоара, Румъния, който се провежда под егидата на ЮНЕСКО, а в началото на август на ІІІ Международен конкурс Danubia Talents Liszt в Будапеща, Унгария,  14-членното международно жури единодушно му присъжда абсолютна първа награда с максимален брой точки от всички участници от 42 държави.

На VІІІ-я Международен музикален конкурс „Звукът на времето “ в гр. Велико Търново, който  е включен в календара на Министерството на културата, Борис е с първа награда категория  пиано до 12 години. Местни медии отразяват, че пловдивчанинът е най-добре представилият се участник в категория инструменталисти, който се е състезавал във втора възрастова група.

През юни на VІІІ-я Международен конкурс Sound of Music – Орадя, Румъния, който също се провежда под егидата на ЮНЕСКО, Борко печели  GRAND PRIX в категория пиано до 10 години. Поздравителен адрес и диплом за високи педагогически постижения получава и Росица Грозданова – клавирен педагог на малкия пианист.

Подобни статии

Top