Ути Бъчваров ще вие сарми в Дома за стари хора „Св. Василий“ в Пловдив

Ще му помагат бабите от старческия дом

Ути Бъчваров и неговият Пътуващ кулинарен театър ще вият днес сарми и ще приготвят традиционни гозби от свинско месо в двора на Дома за стари хора „Св. Василий“ в Пловдив. Това съобщи преди седмица зам.-кметът по културата под тепетата Александър Държиков.

На нарочен брифинг тогава той посочи, че събитието няма да е на площада, както обяви дни по-рано кметът Иван Тотев. На сесия градоначалникът покани общинските съветници и пловдивчани на площада пред общината, където щели да бъдат разфасовани две прасета от топ кулинарят Ути Бъчваров. След масовото недоволство, че в Европейсктаа столица  на културата това е недопустимо, Тотев даде на заден и обясни, че си направил социологически експеримент как ще реагират хората.

Кметът даде на заден за прасетата! Отиват в Старческия дом на Коматевско шосе (ВИДЕО)

„Ще разфасовам зелки, а не прасета. Дано не ме намразят някои групи хора, защото искам по празниците да се обичаме.“ Това коментира пред „България Днес“ актьорът Ути Бъчваров по този повод.

Ути ще вие сармите заедно с бабите от дома. Той ще подпали скарите около 9.30 ч.

За събитието в дома на Коматевско шосе са осигурени също крафт бира, лютеница, кисели краставички, салата от зрял боб и казан с  фасул, вино и хляб от местен хлебопроизводител.

Снимка: OFFNews

Подобни статии

Top