Ути сви 1000 сарми в Пловдив, двама заместник-кметове показаха умения в кулинарията

Шоу на Ути Бъчваров и концерт пред общината

Във втория ден на Коледа – днес, 26-ти декември, топкулинарят Ути Бъчваров гостува с „Пътуващия кулинарен театър“ благотворително в Дома за възрастни хора „Свети Василий Велики“ на Коматевско шосе в Пловдив.

В двора на социалното заведение той демонстрира умения по виене на задължителните за празничната трапеза сарми. Млади и стари заедно свиха повече от 1500 сарми, които Ути сготви в специален съд.

В инициативата активно се включиха заместник-кметът по култура и туризъм Александър Държиков, заместник-кметът Георги Титюков и Председателя на Общински съвет – Пловдив Савина Петкова, които показаха завидни умения.

Като на празник не липсваше и фолклорна програма, която освен, че пресъздаде  част от българските традиции, направи Коледата по-топла и уютна. Коледарите, които със своите наричания пожелаха живот, здраве и по-добри дни на домакините си, поведоха и първото хоро.

Инициативата среща подкрепата на много спомоществователи, които дариха храни и напитки за празника. Редом до топкулинарят, десетки младежи от Националния алианс за работа с доброволци помагаха в подготовката на храната.

В празника се включиха и много пловдивчани.

В обедните часове на сцената пред община Пловдив, концерт изнесе фолклорния състав към читалището в гр. Раковски. В него участва и Кметът на Белозем, който поведе хорото пред общината.

1 2

Top