Увеличиха наказанието на убиеца на хубавата Милена от Куртово Конаре

16 години ще лежи зад решетките Илиян Рангелов

27-годишният Илиян Рангелов, който уби годеницата си Милена Динова в Пловдивското село Куртово Конаре, ще лежи 16 години в затвора при първоначален строг режим. Това постанови пловдивският апелативен съд със своя присъда днес. Апелативните магистрати увеличиха с две години наказанието на Рангелов, който бе осъден на 14 години лишаване от свобода от Окръжния съд под тепетата.

В решението на съда е посочено, че наказанието трябва да се увеличи, като се вземе предвид поведението на подсъдимия по време и след извършване на деянието.

Жертвата била настигната от него на безлюдна улица в тъмната част на денонощието. Единственият, но фатален удар е нанесен с предварително подготвен нож.

След пристигането на разследващите подсъдимият се е опитал да ги насочи към друго лице, което според него било с психични отклонения и се навъртало наоколо.

В същото време, като смекчаващо отговорността обстоятелство е отчетено това, че по време на досъдебното производство Илиян е направил самопризнания в присъствието на защитник, които са подкрепени и с други доказателства. Участвал в проведения следствен експеримент и подробно описал действията си в нощта на инцидента.

По време на съдебното следствие обаче, подсъдимият отрече да е извършвал убийството.

Апелативните магистрати увеличиха и  кръвнината, която Рангелов трябва да заплати на близките на убитото момиче – майката, бащата и брат й, с по 40 хиляди лева. Така убиецът ще трябва да им заплати не 450 хил., а 540 хил. лв.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване или протест пред Върховния касационен съд.

Припомняме, че Милена Динова бе убита с нож от любимия си, с когото живеела на семейни начала, докато отивала на работа за нощна смяна. Това станало навръх Стефановден.

14 години затвор за убиеца на Милена от Куртово Конаре

Подобни статии

Top