Увеличиха пет пъти гаранцията на охранителен шеф, присволи 1,5 млн.лв.

Вместо 10 000 лв. гаранция, Евгений Кутрянски ще трябва да плати 50 000 за свободата си

Пловдивският апелативен съд увеличи от 10 000 лева на 50 000 лева паричната гаранция на обвинения в присвояване на 1.5 милиона лева бивш шеф на офиса на „ВИП Секюрити“ ООД в Пловдив Евгений Кутрянски. По този начин съдът уважи частично протеста на Окръжна прокуратура – Пловдив, с който настояваше за увеличаване размера на гаранцията или за оставане в сила на предишната мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Апелативните магистрати прецениха, че от събраните по делото доказателства и проведените разпити е налице обосновано подозрение, че охранителният шеф е присвоил около 80 000 лева и е съпричастен към престъплението в което е обвинен. Паричната гаранция от 10 000 лева, която е определил Окръжния съд е несъразмерна с оглед имущественото положение и материалната обезпеченост на Кутрянски и затова съдът определи, че най-подходяща е мярката парична гаранция от 50 000 лева. На обвиняемия е наложена и забрана за напускане пределите на страната.

Срещу Евгений Кутрянски е повдигнато обвинение, че в съучастие с друго лице, е извършил длъжностно присвояване на 1.5 милиона лева от офис на „ВИП „Секюрити“ ООД в град Пловдив. Според обвинението – присвояване в особено големи размери, което представлява особено тежък случай, това е ставало в продължение на година и половина / от 01.11.2018 г. до 12.04.2020 г./. Кутрянски и още един служител на инкасо фирмата, който работел в трезора, са присвоили пари от касети, с които фирмата зареждала банкомати в града.

Кутрянски работел от 13 години като ръководител на местния офис на охранителната фирма. В офиса освен него работели общо 12 души. Липсата на парите била открита малко, преди да бъде арестуван през април тази година. Според обвинението в продължение на година и половина – от 1 ноември 2018 г. до 12 април 2020 г., Кутрянски е присвоявал пари от касетите, с които фирмата зареждала банкомати в града.

Определението на съда е окончателно.

Заседанието по делото се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста, където се намираше обвиняемият и съдебната зала, в която  бяха съдебният състав, прокурорът и защитниците.

Подобни статии

Top