Увиват с одеяла и шалчета гостите на откриващото събитие за ЕСК

Общината не предвижда „План В“ при лошо време

Брандирани одеяла и шалчета подготвят за гостите на откриващото събитие за Европейската столица на културата на 12 януари от фондация „Пловдив 2019“. Това обяви изпълнителният директор на общинската фондация Кирил Велчев. Те ще бъдат над 20 000 броя, уточни той.

Тъй като е зима, вероятно ще е студено, но се надяваме да бъде поне 10 градуса, коментира пък кметът Иван Тотев. По думите му общината не предвиждала „План В“ в случай, че на 12 януари има снежна буря.

Затварят централния булевард от Тунела до кръстовището на Патологична бременност заради ЕСК

„Всяка година откриващите събития за Европейска столица на културата са през януари. Откривали сме при всякакви условия, „План В“ няма“, коментира градоначалникът и премина на други теми, свързани с церемонията. А именно – шалчетата и одеялата, които ще се раздават на гостите при влизането им в пространството, където ще бъде тържеството.

Тотев съобщи, че до този момент вече са се записали над 100 души доброволци, които искат да подпомогнат организацията на събитието. Все още се търсят доброволци за откриващото събитие. Там общинската фондация обяви миналата седмица, че търси 1000 души, които да се качат на сцената. За тях се очаква да бъдат изработени специални костюми, за да бъдат в цветовете на логото на Пловдив 2019.

Известни български изпълнители, се очаква да излязат на сцената по време на церемонията.

1 2

Подобни статии

Top