Уволнен ли е Спартак Николов? - DC news

Уволнен ли е Спартак Николов?

В Търговския регистър името на Николов все още фигурира като управител на дружеството

“Истината? Сами виждате, че в момента политическият терен е изключително разкалян. Неточно е твърдението, че нямам валиден договор. Аз нямам срочен договор с точна дата до кога. В договора ми времевият хоризонт е до провеждане на конкурс по Закона за публичните предприятия, няма друго основание“, заяви днес пред журналисти шефът на ВиК-Пловдив Спартак Николов по повод информацията, че ще бъде уволнен, която бе тиражирана преди няколко дни.

Според него е трябвало да бъде приет Законът за публичните предприятия, за да се наблегне на експертността.

„Аз нямам притеснение. Да обявят конкурс и както се казва – да се премерим. Да видим кой какво ще изложи”, подчерта Николов и добави: „За момeнта съм, така да се каже в общата конфигурация – всичко дотук е лошо – да се маха“.

Спартак Николов каза още, че до момента е постигнал внесени в държавния бюджет 703 000 лева.

„Целият ВиК-сектор в България е на печалба малко под 9 млн. лв., а само Пловдив от тези 9 е на 7 млн. лв. Значи смятайте другите 26 ВиК дружества…“, допълни той.

Припомняме, че Николов бе назначен за управител на ВиК-Пловдив със заповед на вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева през септември 2014 година. Тогава той смени на този пост депутатът от БСП Манол Генов.

„Нямаме информация за уволнението на Спартак Николов, нито за назначението на негов заместник“ (според местни медии постът временно ще заеме Огнян Кулишев – б.р.), коментираха от Българския ВиК холдинг. Оттам посъветваха репортера на DCNEWS да следи промените на ръководството на ВиК-Пловдив в Търговския регистър.

Към момента според регистъра управител все още е Николов.

Подобни статии

Top