Уволненият преди 2 г. шеф на МВР болница Илия Баташки пак върнат на поста

За рокадата се разбра от изказване на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов преди 2 дни

Уволненият преди 2 години шеф на МВР болница Илия Баташки тихомълком е върнат пак на поста, съобщи „24 часа“. Досега на поста беше проф. Ненчо Смилов, а за рокадата се разбра от изказване на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов преди 2 дни. Официално съобщение за това няма, но рокадата е видима само сайта на болницата, където като директор фигурира Баташки.

Бившият депутат от БСП беше назначен за шеф на Медицинския институт през 2013 г. През 2019 г. пък беше принуден да си подаде оставката, но реалните причини за това така и не станаха ясни.

Името му беше замесено и около делото на бизнесмена Миню Стайков точно през май 2019 г. Тогава от вътрешното министерство се появи слух, че едни 500 хил. лв. чакат лекар, който е готов да обяви бизнесмена за сериозно болен, за да може да напусне ареста. Слухът беше насочен именно към Баташки.

Преди да стане шеф на МВР болница първия път, в периода 2005-2009 г. Баташки оглавяваше университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив, но оттам също беше уволнен от първия здравен министър в кабинета „Борисов“ – Божидар Нанев, заради огромните дългове, които болницата натрупа по време на ръководството му.

След това известно време беше начело на общинската болница „Св. Пантелеймон“ в Пловдив. А миналото лято кандидатстваше за шеф на Комплексния онкологичен център в града, но още на първия кръг в конкурса отпадна.

Снимка: bulsds.com

Един коментар

  1. Киро парахода написа:

    Баташки не е бил уволняван никога от МВР Б-ца.

    Преди година напусна сам

Top