Уволниха мъж, пошегувал се с веганите

Журналистката на свободна практика Селин Нелсън, която е специализирана по темите за храна и пътешествия, предложила да напише за здравословната и екологично безвредна храна, защото популярността на тази тема само ще нараства.

Ситуел отговорил 10 минути по-късно, пишейки: „Благодаря за предложението. А може ли да бъдесерия от статии за убийството на веганите – един след друг? Как да ги ловим? Как правилно да ги разпитваме? Да изобличаваме лицемерието им? Да ги храним насила с месо?“. 

Той също предложил да заставят веганите да ядат стекове и да ги поливат с червено вино, на което Нелсън отговорила: „На мен определено ми е интересно да изясним, защо само едното споменаване за веганството, предизвиква у хората такава злоба“.

Тя добавила, че е изпила предната вечер великолепно червено вино за вегани, затова е решила, че статията на тази тема ще бъде интересна на хората. Когато коментарите на Ситуел станали достояние на обществеността, благодарение на сайта BuzzFeed News, веганите се възмутили и излели гнева си в социалните мрежи.

В същото време, когато трябва да мислим за бъдещето на планетата ни и да консумираме по-малко месо, се появяват съвършено невежите коментари на Уилям Ситуел.

Един от потребителите на „Туитър“ написал, че редакторът на списанието се е разпалил.

Очевидно е, че Уилям Ситуел се е пошегувал. Но Waitrose определено трябва внимателно да избират ези, които наема, тъй като, когато човек е специализирал в писането за храна, трябва, разбира се, да разбира какви диети съществуват и изискванията към тях. А също защо човек решава да яде или не определен вид храна. Неговият отговор е бил некомпетентен.

Селин Нелсън отговаря на Ситуел във вестник Independent,

пишейки му открито писмо, в което заявява, че веганите не са снежинки, а хора, които се опитват да живеят по своите морални правила. Тя смята, че тези, които считат думите на Ситуел за шефа, изпускат най-важното. По думите й основният въпрос се заключава в това, защо се смята за приемливо или смешно да се говори за веганите с вражда или злоба.

Нелсън пише, че не знае защо за уволнили редактора, но отбелязва, че неговият отговор я шокирал и демонстрирал мащабността на проблема. „Веганите често са критикувани за високомерието, войнствеността си, преминаването в крайности или ненужна враждебност“, пише тя. „Но тази обезкуражаваща кореспонденция на първо място демонстрира враждебното отношение, с което, за съжаление, ежедневно се сблъскват много вегани, просто заради това, че се опитват да внесат положителни изменения в живота си“, добавя Нелсън.

Източник и снимка: euromag.ru
Превод: DCNEWS
1 2

Подобни статии

Top