Уволниха шефа на КАТ-Пловдив

Не се справял с глобите и пътно-транспортния травматизъм

Уволниха началника на КАТ-Пловдив гл. инсп. Димитър Димитров. Това съобщи пред репортер на DCNEWS директорът на ОДМВР-Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев.

Димитров е пренасочен на работа в друго звено на полицейската дирекция, каза още Рогачев.

Той посочи, че основната причина за освобождаването на шефа на КАТ е слабата организация на работата в КАТ и несправянето с основните проблеми на транспортния травматизъм на територията на региона. Освен това събираемостта на наложените глоби също била слаба.

„Пловдивска област е сред регионите с най-много катастрофи с убити и ранени, въпреки че през последните два месеца се забелязва тенденция на намаляването им“, подчерта директорът на ОДМВР. Той уточни, че гл. инсп. Димитров е освободен със заповед на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, но по негово предложение. Засега няма определен нов началник, нито временно изпълняващ длъжността. „Тепърва ще обмисляме кой да поеме сектор „Пътна полиция“, каза още Рогачев.

Подобни статии

Един коментар

  1. Доктор Гьобелс написа:

    Търсили са му цаката. И е бил пренасочени, не уволнен. Има разлика. Той пък новия ще увеличи събираемостта и ПТП-та ще намалеят. В Пловдив всичките джигити, после катаджиите виновни.

Top