Уволниха шефката на ДГ „Мир“. Родителите: Победихме!

Уволнението е дисциплинарно, родителите ликуват

Директорката на ДГ „Мир“ Светлана Джаникиян е уволнена. Това потвърди за DCNEWS ресорният зам.-кмет Стефан Стоянов преди минути.

Казусът с ДГ “Мир“ стигна и до Дани Каназирева

Шефката на градината, заради която родителите на децата се срещнаха с кмета, областния управител и общинските съветници, е уволнена дисциплинарно.

Зико и общински съветници изслушаха родители от ДГ „Мир“, обещаха им съдействие

Уволнението е станало днес следобед. В градината са отишли представители на общината, срещнали са се с Джаникиян, а след това пред екипа е изчетена заповедта на кмета Здравко Димитров за уволнението ѝ.

ДГ „Мир“ осъмна с плакати, общината иска добра комуникация с родителите (СНИМКИ)

С това се слага край поне на този етап на почти тримесечните протести на родителите, които недоволстваха от начина на управлението на Светлана Джаникиян.

Родители излязоха на протест в защита на персонала на ДГ „Мир“ в Пловдив

Засега не е ясно кой ще замени досегашната директорка на този пост, но със сигурност има кой да изпълнява длъжността до назначаването на нов директор, тъй като миналата седмица за зам.-директор на детското заведение беше назначена Веселина Балджиева, която доскоро отговаряше за образованието в район „Западен“.

Родители искат оставката на шефката на ДГ „Мир“ в Пловдив с петиция

Припомняме, че напрежението в градината започна след жалбата на баща на 5-годишно момченце от предучилищната 3а група, в която той се оплакал, че малчуганът е системно наказван от помощник-възпитателка не само напоследък, но и преди година. След това родители и персонал излязоха и на протест срещу шефката на градината Светлана Джаникиян. Обвиненията на протестиращите срещу нея бяха, че тя системно тормози персонала с обидни квалификации и принуждава работещите в детското заведение да напускат доброволно.

Подобни статии

Top