Уволниха служителя на правителствената пресслужба след инцидент с пловдивска журналистка

В събота кореспондент на столични издания от Пловдив, бе ударена от Любомир Методиев

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов служителят на „Правителствената информационна служба“ Любомир Методиев е освободен от длъжност.

Реакцията на кабинета последва четири дни след инцидента на могилата Малтепе край Пловдив, при който служител на Министерски съвет удари с метален микрофон журналист.

„По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов служителят на „Правителствената информационна служба“ Любомир Методиев е освободен от длъжност. Въпреки че Методиев поднесе публично своето извинение“, разпространиха  от правителствената пресслужба. „Правителствената информационна служба“ не може да си позволи да бъде обвързвана с този инцидент. Подобно поведение и отношение към представителите на медиите е неприемливо и е в противоречие с принципите на работа на „Правителствената информационна служба“, се казва още в прессъобщението.

В събота кореспондент на столични издания от Пловдив, бе ударена от Любомир Методиев. След инцидента  журналистката бе прегледана в Спешното в Пловдив, където е шинирана и й е предписано обездвижване за период от 20 дни.

 

Подобни статии

Top