Уволняват шефката на Медицински център VI, прекратяват и конкурса за управител на поликлиниката

Финансовите резултати на дружеството били лоши

Прекратяват конкурса за нов управител на Медицински център VI в район „Централен“, който се намира в сградата на МБАЛ „Св. Мина“. Това става ясно от внесеното от зам.-кмета Илия Кирчев предложение за следващата сесия на Общинския съвет.

Причината е, че единственият кандидат, подал документи за участие в конкурса – досегашният управител д-р Станка Павлова, е отхвърлен от комисията по избора с председател зам.-кмета Кирчев заради непълни документи. При отварянето на плика с документацията, липсвало медицинско удостоверение за общо здравословно състояние. Вместо него е представена карта за предварителен медицински преглед, попълнена само от психиатъра д-р Маргарита Попова.

Заради недоокомплектованите документи д-р Павлова не е допусната за по-нататъшно участие в конкурса, а тъй като няма други кандидати, той трябва да бъде прекратен, мотивират се от комисията.

С друго предложение общината прекратява и договора с д-р Павлова. Договорът се прекратява предсрочно заради отрицателният финансов резултат, реализиран от Медицинския център. Приходите от лечебната дейност на здравното заведение са по-малко от издръжката му, като загубата за 2019 година е в размер на 46 000 лв., става ясно от предложението. За тази година пък се очаква загубите да са в размер на 60 000 лв.

Според общинското ръководство д-р Павлова е поела Медицински център VI  през юни, миналата година, като тогава дружеството, което е правоприемник на ДКЦ Пловдив, е било на печалба в размер на 41 000 лв. и отпуснат безлихвен заем от общината от 50 000 лв. Заемът е предоставен за погасяване на задължения и като оборотни средства.

От администрацията обаче посочват, че няма индикации финансовото положение на поликлиниката да се подобри.

За временно изпълняващ длъжността управител от общината предлагат д-р Тодорка Цанкова.

Междувременно отново е внесено предложение за обявяване на конкурс за нов управител на МБАЛ „Св. Мина“. Конкурсът ще се проведе на 15 септември, а местният парламент трябва да избере комисия за провеждането му.

Подобни статии

Top