Ужас! Ревнив съпруг бие и заплашва с убийство онкоболната си жена (ВИДЕО)

Ревнивецът твърдял, че ще я заколи и нареже на парчета

Ревнив съпруг от Пловдив бие и заплашва със смърт онкоболната си жена пред очите на 13-годишния им син. Случаят на домашно насилие е съвсем скорошен и бе оповестен на пресконференция от експерти на фондация „Джендър алтернативи“ в Пловдив.

На пръв поглед семейството било нормално. Мъжът бил висшист и на добър пост, съпругата му също. Той обаче бил болестно ревнив, разказа социалният работник Любомира Цъцарова.

Съпругата трябвало да излиза в определен час и да се прибира веднага от работа, отново по едно и също време. При най-малкото закъснение мъжът й я посрещал с юмрук в главата или ритник в корема. Имало случаи, в които я посрещал на вратата с нож, опирал го в шията й и я заплашвал, че ще я заколи и нареже на парчета. Говорел й, че няма да излезе жива от къщата. „Ти си моя и на никой друг“, повтарял ревнивецът.

Нещата ескалирали още повече, след като лекарите открили, че жената е болна от рак. Наложило се тя да влезе в болница за лечение.  Докато била в лечебното заведение съпругът нито веднъж не отишъл да я посети. Казал й, че няма работа там и че тя сама трябва да се оправя. Освен това я обиждал, че не става за нищо и че е пълен боклук.

Насилието и тормозът продължили и след като жената била изписана от болницата. Тогава тя не издържала и се свързала с фондация „Джендър алтернативи“. Неправителствената организация от години се занимава със случаи на домашно насилие и вече има разрешени много подобни ситуации.

Жената обяснила, че иска да се раздели с мъжа си и допълнила, че насилието спрямо нея е ежедневие.

„Насрочих среща с наш юрист и той образува дела за развод и за домашно насилие. Бяха взети мерки, включително и ограничителни спрямо насилника“, посочи социалната работничка.

Мъж пребивал жена си, тя отново се връща при него

1 2

Подобни статии

Top