Ужасяващи подробности в съда за убийството на 48-годишния мъж в Асеновград преди евровота

Убиецът и приятеля му дадоха днес обяснения в съда

Ужасяващи подробности за убийството на 48-годишния мъж от Асеновград в нощта на евровота миналата година, разкриха днес пред съда убийците – му двама непълнолетни роми. Показания пред съда дадоха убиецът на Хайретин Юмер – 16-годишният Исмаил Асан, който тогава беше на 15 и 18-годишният му приятел Митко Асенов. По-голямото момче е обвинено в грабеж, извършен в съучастие и в това, че не е спрял Исмаил да пребие до смърт жертвата.

Днес бе първото заседание по делото по същество. Двамата подсъдими дадоха показания пред съда и разказаха как се е случило всичко.

Ромите, пребили до смърт асеновградчанин преди евровота, остават зад решетките

Пред съдебния състав Исмаил разказа, че във фаталната нощ бил много пиян. Двамата с приятеля му Митко си купили две бутилка водка и двулитрова бутилка бира и седнали в парка „Зъбчето“ да пият. Там видели трима познати от махалата – двама младежи и момиче на възраст – 25-30 години. Исмаил се скарал с младата жена, с която преди това играл белот, а тя скочила да го бие. Помагал й единият от младежите, а другият гледал отстрани. След като го набили, тримата младежи си тръгнали.

След това двете ромчета седнали да пият. Малко по-късно край тях минал 48-годишния Юмер и седнал на една пейка.

Единият убиец на асеновградчанина обрал и църква, оставиха и двамата в ареста

„Видях го и помислих, че той е от тези тримата, които ме биха, отидох и го ударих. Той падна и аз паднах с него и не помня какво стана“, обясни Исмаил. После каза, че никога не е виждал човека и не го познавал. Не го и питал дали е от тримата, които са го били преди това, а направо му се нахвърлил, като го ударил 2-3 пъти. После, заедно с Митко, отишли до денонощния магазин наблизо, купили си още една бутилка водка и пак се върнали в парка.

1 2

Подобни статии

Top