В 14:00 пред Панаира стартира 2 етап от Колоездачната обиколка на България

Италианецът Джовани Лонарди е носител на „жълтата фланелка“, етапът Пловдив-Троян е с дължина 113 км

Днес точно в 14:00 часа пред Международния Панаир ще бъде даден стартът на втория етап от Обиколката на България между Пловдив и Троян. Той е с дължина от 113 км и ще финишира пред сградата на Община Троян около 16:50 часа.

Премийният спринт ще бъде в Карлово, а премията за катерачи Беклемето е от 1-ва категория.

Макар и кратък този етап до голяма степен ще определи кои ще бъдат главните претенденти за крайната победа.

Беклемето се счита за една от трудните височини в България заради своята дължина от 22 км и среден наклон от почти 6%, но не трябва да се подценява и спускането към Троян особено, ако вали или настилката е мокра.

Снощи италианецът Джовани Лонарди получи купата за етапен победител от заместник-кмета по спорт на Община Пловдив Георги Титюков, а жълтата фланелка за временен лидер му бе връчена от Величко Родопски, изпълняващ длъжността кмет на Пловдив.

Управителят на ОП „Многофункционална спортна зала Пловдив“ Евелина Апостолова връчи фланелката за най-добър катерач на Рожа Балаш, който взе и приза за активност, след като бе лидер по голяма част от трасето.

„Благодаря лично на кмета на Община Пловдив Здравко Димитров, който отново ни оказа неоценима помощ и въпреки че по здравословни причини не успя да присъства, направи много за успешното протичане на първия етап на тазгодишното издание на обиколката. Вече имам разговори с него да превърнем Пловдив в естествен център на колоезденето в България и съм сигурен, че това ще се отрази благоприятно и на града, и на колоездачите, защото условията, които Пловдив предлага, могат да се видят в много малко европейски страни“, заяви при награждаването на първенците в етапа президентът на федерацията Драгомир Кузов.

Подобни статии

Top