В Англия поискаха преиграване на финала с Италия (ВИДЕО)

Английските национали купонясваха цяла нощ с половинките си, после се прибраха за кратка почивка у дома

Англия поискаха финалът на Евро 2020 между „Трите лъва“ и Италия да се преиграе. Близо 110 хиляди фенове на Англия дори са подписали петиция, недоволни от съдийството на нидерландеца Бьорн Кайперс.

Според тях, реферът е бил длъжен да изгони Джорджо Киелини в ситуацията, при която бранителят задържа Букайо Сака.

„Мачът на 07.07.2021 година изобщо не беше честен. Италия получи само жълт картон за влачене на играчи на Англия като роби. След всички блъскания, дърпания и ритници на Италия все пак ѝ беше позволено да спечели? Това определено е пристрастно решение. Италия трябваше да получи червен картон за начина на игра, а мачът да се реферира от безпристрастен съдия. Това изобщо не беше честно“, се казва в петицията на сайта Change.org.

Друга петиция събра над 1 милион подписа. В нея се иска доживотна забрана заради расизъм, след като националите Маркъс Рашфорд, Букайо Сака и Джейдън Санчо станаха обект на обиди в социалните мрежи след загубения финал на Евро 2020.

Звездите на английския национален отбор пък купонясваха цяла нощ с половинките си след като бяха отделени шест седмици от тях, заради мерките срещу Covid-19. На купона присъстваха и други членове на семействата на футболистите.

Хари Магуайър поведе танц с присъстващите, а съотборниците му се отпуснаха и забавляваха. Легендата на „трите лъва“ Уейн Рууни също беше сред гостите.

В понеделник сутринта английските национали бяха заснети да напускат хотела разочаровани от загубата. Особено емоционален беше помощник-треньорът Крис Пауъл, който се разплака на излизане от хотела. Саутгейт също напусна и помаха на камерите.

Ден по-късно партитата продължиха, но вече по домовете на футболистите. Повечето от тях бяха посрещнати с балони и надписи „Добре дошъл у дома“.

Снимка: Daily Mail

Подобни статии

Top