В Асеновград: Благотворителен протест „Вземи книга! Протестирай с кауза!“ в подкрепа на Лизи

 Благотворителна разпродажба на книги в помощ на Лизавета Иванова

В навечерието на Деня на народните будители асеновградчани отново ще отворят сърцата си в подкрепа на свои съграждани. Чрез благотворителен базар на книги те ще изразят своето недоволство от случващото се в страната, а събраните средства ще бъдат дарени в подкрепа на Лизи, която страда от множествена склероза.

„Скъпи съграждани, в навечерието и в деня на Деня на народните будители ви каним да се присъедините към нашия протест с благотворителна кауза. Вече 12 седмици десетки жители на Асеновград показват, че тук гражданското общество е живо, като се включват в антиправителствените митинги и шествия. Сега в навечерието на Деня на будителите избрахме по-особена форма да изразим нашето недоволство от случващите се безумия в Родината. На централния площад до сградата на Историческия музей ще бъдат изложени шандове с разнообразна литература – книги с антикварна стойност и нови издания с най-разнообразен сюжет, тематика и автори. Елате и вземете книга на символична цена – 0,50 лв до 5 лв. С приходите от благотворителната разпродажба ще бъде подкрепено лечението на младата асеновградчанка Лизавета Иванова, която страда от множествена склероза и се нуждае от вливка на стволови клетки.
Ежедневно десетки хиляди българи са оставени от властите да се справят сами със скъпото лечение на свои близки, роднини, приятели, познати. Хиляди са благотворителните акции в подкрепа на нуждаещите се из цялата страна. Ние смятаме, че вместо харченето на милиони левове за неналежащи, скъпоструващи и често безсмислени проекти, които почти винаги са обекта на корупция и кражби, държавата може да промени своята политика и да подкрепи адекватно всички онези, нуждаещи се от скъпоструващо лечение. До днес те са оставени да се оправят сами и с помощта на благотворителни събития, разчитащи на щедростта на хората с добри сърца. Ясно е, че това управление е сляпо за болката на хората, изпаднали в подобна ституация. Както е очебийно, че в момента най-адекватната подкрепа към тези наши сънародници е с организирането на благотворителни събития като това, което ви каним да подкрепите.
От друга страна, купувайки поне една книга, вие ще се отличите от безпросветните, нискоинтелигентни и примитивни наши политически лидери. Нима сте виждали нашия „любим водач” Борисов с книга в ръка? Или поне да посети книжарница, библиотека, читалище, панаир на книгата… Само онези безкористни, мислещи, родолюбиви и човеколюбиви хора с висок морал и добро сърце, които четат, образоват се и се самоусъвършенстват, могат да претендират, че са способни да изведат България по друг път на развитие. Затова ви приканваме – елате при нас, купете книга, пуснете поне лев в специалните кутии! Тогава без съмнение вие ще сте сред онези българи, заедно с които можем да направим Родината ни едно по-добро място за живеене!
„Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо.“, е призивът на организаторите, публикуван на страницата на събитието във Фейсбук.

Благотворителният протест е този уикенд. Щандовете с книги ще бъдат разположени  до сградата на Градския исторически музей в часовете от  10:00 ч. до 16:00 ч.

 

Подобни статии

Top