В Асеновград бягат на високи токчета в подкрепа на Лизи

#КИФЛАRUN се организира за първи път, а целта е солидарност към рака на гърдата.

„Едно забавно събитие с реверанс към всички дами, които така или иначе тичат в ежедневието си по куп неща и задачи.“ Така описват инициаторите идеята си за провеждане на първото по рода си състезание в Асеновград, в което дами ще тичат по токчета.

Провокацията  за това различно тичане  е на клуб „Тангра“, Център за Местни Инициативи и Развитие, Община Асеновград, клуб „Тритон Екстрийм“.

Надпреварата по тичане с токчета ще бъде проведен в подкрепа на Лизавета Иванова – асеновградчанката, страдаща от множествена склероза. Младата жена има нужда от средства за терапията си.

В нейна подкрепа на място ще бъде поставена кутия за дарения.

#КИФЛАRUN ще покаже натовареното ежедневие на всяка жена, която е принудена да се справи с десетки задачи всеки ден. Затова надбягването ще бъде като „нормално” бягане в градска среда,  с всекидневното облекло от нашия „нормален” ден. Задължително условие е  обувките  да са  на токчета. Според регламента в състезанието могат да се включат представителки на нежния пол от всички възрасти ,професии, занимания, хобита и любими спортове.

То ще бъде  от 11 часа, а сборният пункт е на централния площад „Акад. Николай Хайтов“ в Асеновград.

Маршрутът няма да е повече от километър. Ще премине през фонтана на центъра, моста при старата пловдивска автогара, от кръговото кръстовище наляво към „Железния мост“ и обратно към финала на централния площад.

 

 

Подобни статии

Top