В Асеновград: Чистят улици, в които автомобилите не пречат

От днес се навлиза в малките улици на кварталите

След вчерашния снеговалеж, който продължи и през нощта, до 04:00 часа снегорини почистваха главните и вътрешните улици в Асеновград, както и главните улици в кварталите Горни и Долни Воден. От днес се навлиза в малките улици на кварталите. Продължава да се чисти там, където паркиралите автомобили не възпрепятстват влизането на снегопочистващата техника.

Дежурните екипи получиха сигнал за затруднения на достъпа на живеещите в кв. „Баделема“. Веднага бяха изпратени машини за опесъчаване и почистване.

Получен бе сигнал и за затруднение при движението на градска линия № 4, в кв. Горни Воден. След снощното почистване и опесъчаване, проблемът е решен и автобусите успешно достигат до квартала.

Няма получени сигнали от кметовете по селата за сериозни затруднения във връзка със снеговалежа. В населените места от полския район за почистването от сняг работят 10 машини. В балканския район действат 8 верижни машини и където е необходимо се извършва опесъчаване. В Асеновград работят 7 снегорина и 6 машини за сол и пясък.

Спирането на снеговалежа ще позволи днес на почистващата фирма да продължи с опесъчаването на малките улици в Асеновград и местата за обществено ползване.

Градските автобусни линии се движат без прекъсване, но заради зимната обстановка със закъснение в графика.

Дежурни екипи в община Асеновград следят обстановката и са в готовност да реагират при промяна на метеорологичните условия.

От почистващата фирма, която извършва и комуналните услуги в Асеновград „КМД”, информираха, че нямат затруднения със сметосъбирането.

Подобни статии

Top