В Асеновград днес празнуват! Вино от чешма ще потече в двора на Етнографската къща, младежи продават любовни сладкиши

Общински младежки съвет – Асеновград с акция за Деня на влюбените

Младежите ще продават курабийки

Общински младежки съвет – Асеновград събра близо 200 лева за благотворителност още преди официалното стартиране на кампанията за Деня на влюбените – Свети Валентин. Момчетата и момичетата продадоха множество плюшени мечета и саморъчно изработени възглавници – сърца, в съвместно сътрудничество с ученици от ПГ „Свети Патриарх Евтимий“.

Точно в Деня на влюбените (14-ти февруари) младежите ще изненадат асеновградчани за първи път с прясно изпечени домашно приготвени курабийки – валентинки. Те ще бъдат 400 на брой и също ще са под формата на сърце. Курабийките ще са изработени от ученици от ПГ по ХВТ „Свети Димитрий Солунски“.

Събраните средства този път ще бъдат дарени в подкрепа 7-годишния Дани от Асеновград. Момченцето е с диагноза „детски аутизъм“ и има говорни нарушения. Към момента той е с 90% увреждане, липса на реч и сензорни проблеми. Нужни са доста средства за неговото лечение и затова акцията е насочена към него.

Възглавници могат да бъдат закупени онлайн. Желаещите да се включат в благотворителната кампания могат да го направят като изпратят съобщение на страницата на Общински младежки съвет във Фейсбук или с коментар под публикацията за Свети Валентин. Ценовата стойност за една възглавница е в размер на 14 лева, символично на датата.

Вино от чешма ще потече в двора на Етнографската къща на Асеновград за празника Трифон Зарезан.

Ще бъде раздаден и курбан за здраве и благоденствие. Традицията повелява на този ден да бъде зарязана и лозата там. Събитието ще се състои  от 12:30 ч. в двора на Етнографската къща в Асеновград, където ще бъде тържествено отбелязан празникът.

 В  Център за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) – Асеновград ще гостуват ученици в 9-ти и 10-ти клас на ПГ „Свети Патриарх Евтимий“ в града.

По повод Деня на любовта, те ще поднесат подаръци, специално ръчно изработени от самите тях. Целта е децата и младеците от Центъра да получат внимание и обич и да бъдат заредени с позитивизъм. Събитието ще започне в 09:00 ч. в ЦНСТ (зад МБАЛ – Асеновград).

 

Подобни статии

Top