В Асеновград купуват 2 хиляди маски за хора в крайна нужда

маски

Маски ще бъдат закупени със средства от дарителската сметка

2 000 медицински маски ще закупи община Асеновград със средства от дарителската кампания. Предпазните материали ще бъдат предназначени за най-крайно нуждаещи се жители на града и населените места в общината. Решението бе взето на проведеното заседание на Общинския оперативен щаб. Междувременно, вече са раздадени 150 маски на хора, които нямат финансова възможност да си закупят такива. Общината е в готовност да осигури и допълнителни предпазни средства, при необходимост.

купува, които да бъдат ползвани при нужда, в случай, че се наложи създаването на контролно-пропускателни пунктове (КПП) на изходите на града.

Началникът на РУ – Асеновград главен инспектор Петър Бабугеров пък потвърди, че служителите са в постоянна готовност. В ромския квартал „Лозница“ обстановката е нормална. Там работят един здравен медиатор, който е към общината и няколко образователни, назначени по проект към 3 учебни заведения – ОУ „Професор д-р Асен Златаров“ – село Боянци и ПГ „Свети Патриарх Евтимий“ и ОУ „Никола Вапцаров“ в Асеновград.

Всички съдействат на местната управа от години по отношение проблемите на ромската общност.

Подобни статии

Top