В Асеновград проведоха консултациите за съставите на СИК - DC news

В Асеновград проведоха консултациите за съставите на СИК

В тях участваха всички парламентарно представени партии и коалиции от 48-то Народно събрание

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев проведе консултации за формиране съставите на секционните избирателни комисии (СИК), които да произведат изборите за народни представители на 02.04.23 г. Поканени да присъстват бяха упълномощени представители на всички парламентарно представени партии и коалиции от 48-то Народно събрание (НС).

Кметът Грудев откри срещата и обясни, че на участниците е предоставена справка за разпределението на местата в СИК – ръководствата и членовете на СИК на партиите и коалициите в Асеновград и населените места от общината.

По време на консултациите бе обсъдено и разпределението на членовете за три подвижни избирателни секции и за още три в лечебните заведения. Поименен състав за тях, партиите ще предложат след образуването им с решение на Районна избирателна комисия – Пловдив.

Участие в консултациите взеха коалиция „ГЕРБ – СДС“, коалиция „Продължаваме промяната“, партия „Движение за права и свободи“, партия „Възраждане“, коалиция „БСП за България“, коалиция „Демократична България – Обединение“, коалиция „Български възход“. Всички представители на партиите и коалициите, включили се в дискусията, изразиха съгласие с предложеното разпределение на местата в секционните комисии и подвижните СИК.

Подобни статии

Top