В Асеновград започват разговори с родителите за новините за принудително отнемане на ромски деца

Среща и разговори с родителите за фалшивите новини за принудително отнемане на деца

ще бъде най-ефективната мярка срещу слуховете, че социални ще отнемат деца от семействата им.

Истерията не подмина и Асеновград, когато още в петък миналата седмица основно училище „Никола Вапцаров”,  известно като ромско, беше опразнено, а паникьосани родители са окупирали и са започнали да прибират децата си от клас.

Слух, че държавата ще им вземе децата предизвика напражение сред ромското население в града. В петък в двора на училище „Никола Вапцаров“ са се  събрали много родители, които са отвеждали децата си вкъщи. Наложило се е присъствие на полиция, а децата били в доста стресова ситуаци- нялкой са плачели, имола такова, които треперят, явно е бил нагнетен доста сериозен страх.

Още вчера обаче, ситуацията се нормализирала и децата отново са в час. За да се успокои напълно обстановката от общината обмислят с децата и техните родители да работят учители и медиаторът, който се занимава основно със здравни проблеми. “ Ние много често го използваме като посредник за решаване и на социални, и на образователни проблеми, така че смятам, че учителите заедно с медиатора ще свършат далеч по-добра работа“, обясни шефката на „Хуманитарни дейности” в общината Величка Стойчева.

Подобни статии

Top