В Ботев чакат продажба на Тодор Неделев и Стивън Петков

Защитникът на изпадналия Пирин Костадин Ничев може да се счита за ново попълнение на „канарчетата“

Президентът на Ботев (Пловдив) Ангел Палийски и старши треньорът Николай Киров са порвели тричасова среща вчера, за до обсъдят плановете си за отбора през новия сезон. Конкретни решения не са били взети, като на този етап е ясно, че в клуба си дават отсрочка от една седмица, преди да водят каквито и да с било нови преговори. Изчаква се изходящ трансфер и приходите от него ще се инвестират в нови играчи. Първата опция за продажба е капитанът Тодор Неделев, но от Ботев могат да се разделят и със Стивън Петков, и с бразилеца Филипе Бризола.

Неделев и Петков вече обявиха, че в България биха играли само за Ботев, но може да приемат изгодни оферти от чужбина. Тошко отхвърли оферта от шампиона Лудогорец, а Стивън – от ЦСКА. Към Футболист на футболистите за 2018-а година интерес има от няколко балкански гранда, а към голмайстора – от първенството на САЩ.

Защитникът на Пирин Костадин Ничев вече се е разбрал и може да бъде считан за нов играч на „жълто-черните“ заедно с Васил Шопов от Дунав, който още от зимата има споразумение с клуба. В момента атакуващият халф е на почивка в Барселона и едва, след като се прибере, неговият договор официално може да стане факт.

„Обсъдихме селекцията, но казусът с нея е сериозен. С тримата футболисти, чиито договори изтичат – Йордан Минев, Филип Филипов и Лазар Марин първо ще разговарям аз. Знам, че по принцип оставам без крайни защитници, но това е рискът на професията.

Засега няма да бързаме с привличането на нови попълнения, независимо че тази седмица може би ще финализираме един-два трансфера. Първа опция за нов футболист е централен защитник и разбира се бекове. Най-накрая ще мислим евентуално и за хора в предни позиции. Виждате, че и другите отбори не бързат. Може да сглобим състава за новия сезон и в по- късен етап“, заяви пред „Меридиан Мач“ Николай Киров, който от днес е на почивка на гръцкия остров Тасос.

Подобни статии

Top