В деня на българските зоопаркове: Докога Пловдив ще бъде без зоологическа градина? (ВИДЕО)

До края на седмицата ще бъде готов докладът на комисията, натоварена да прецени какво е състоянието на пловдивския зоопарк.

Това отговори на репортер на DCNEWS зам.-кметът по строителството в община Пловдив Пламен Райчев. По думите му има вероятност да се стигне до подмяна на фирмата-изпълнител на обекта.

На практика, в деня на българските зоопаркове, пловдивската зоологическа градина  остава затворена, тъй като ремонтът в нея не е приключил. Нещо повече, изграденото досега там, вече започва да се нуждае от ремонт.

В страната в момента има 15 лицензирани зоологически градини, но градът под тепетата, въпреки че е вторият по големина град в България, вече шест години няма зоопарк, а преди това той с години не беше достъпен за пловдивчани заради лошото му състояние.

Ето какво каза още зам.-кметът Пламен Райчев:

– Многократно съм заявявал за зоопарка, в момента комисията работи и съм дал срок до края на седмицата да излезе с доклад, който ще бъде представен на медиите. За съжаление срокът, който бях дал беше малко по-кратък, но във връзка с извънредното положение нещата малко се отложиха – почти с два месеца. Така че сме в очакване на доклада и се надявам следващата седмица да ви го предтставим.

– Имате ли някакви предварителни впечатления вече?

– Не искам да изпреварвам събитията, разбира се, че имам достатъчно информация към настоящия момент, как се движи работата на комисията, но предпочитам да бъда по-изчерпателен. В момента, в който бъде готов окончателният доклад с препоръките към кмета и ще го споделя с вас и с пловдивската обществено.

– Ще се стигне ли до подмяна на изпълнител, както вече споменахте по-рано?

– Да, в тази посока вървим, като сме изключително предпазливи, от гледна точка на това, че ако евентуално не спрем договорите по законов начин, могат да бъдат обжалвани всички процедури, а това пък още повече ще забави строителството на зоопарка. Така че всичко това, което законът ни казва, се стараем да се спазва и ще бъдете уведомени.

Подобни статии

Top