В Деня на бездомните животни от общинския приют раздават подаръци за всяко одомашнено куче

Целта е да се насочи общественото внимание към проблема с бездомните животни

Тематичен ден в Екологичния календар на Община Пловдив за месец април е Международният ден за защита на бездомните животни, който се отбелязва на 4-ти април. Целта е да се насочи общественото внимание към проблема с бездомните животни, към необходимостта да бъде осъзната  причината за присъствието  им по улиците, и че наличието на бездомни животни е резултат основно от човешката безотговорност.

По повод отбелязването на тематичния ден, Община Пловдив и общинският приют за безстопанствени кучета „Приятел завинаги“ организират следната инициатива.  До 25-ти април всеки, одомашнил куче от приюта, ще получи освен добре социализирано куче, и скромен подарък-жест от страна на администрацията

Припомняме, че вратите на общинския приют са широко отворени във всеки ден от седмицата за всички, които желаят да огледат настанените в обекта кучета и да изберат нов домашен любимец.

Работното време е от понеделник до петък /от 9:00 до 15 часа/, както и в почивните събота и неделя /от 9:00 до 14:00 часа/.

Всеки, който проявява интерес към дейността на общинския приют в Пловдив, може да изгледа краткото филмче „Одомашни куче от приюта“, достъпно на сайта на Община Пловдив и в Ютюб.

Top