В деня на доброволеца: Дарете час за Дом „Рада Киркович“

Доброволци ще помогнат за боядисване и почистване на сградата

Фондация „Пловдив 2019“ и Национален алианц за работа с доброволци (НАРД) организират съвместна кампания за Международния ден на доброволеца – 5 декември. Кампанията „Дарете час“ ще се състои от 14.30 до 16.00 часа в Дом „Рада Киркович“. Поканата е към всички пловдивчани, готови да отделят час от времето си за реновиране на сградата.

Доброволците ще се включат в дейности по почистване и боядисване, ще участват и в залесителна акция. Заедно с децата от дома те ще засадят нови дървета в двора.

Сборният пункт за желаещите да се включат в акцията е ул. „Димитър Цончев” 11 (до Четвъртък пазара, на гърба на Прокуратурата) в 14.30 часа.

Съвместната кампания е част от каузата в подкрепа на Първото пловдивско сиропиталище, чиято сграда е паметник на културата. Сиропиталището е построено след Освобождението с дарителска кампания, организирана от Олга Скобелева. По – късно заведението е кръстено на учителката от Копривщица Рада Гугова-Киркович.

Към момента в сградата се предоставят няколко социални услуги на Център за деца с девиантно поведение, Център за социална интеграция и рехабилитация и Наблюдавано жилище на близо 50 деца и младежи. Предвижда се възстановяване на автентичната сграда и изграждането на Център за деца аутисти, което ще се случи през пролетта на следващата година. Амбициите са до края на 2018 в сградата да се помещават също Център за деца с увреждания, Център за деца с множествени увреждания, както и Център за обществена подкрепа за деца и семейства.

Събитието се осъществява и с подкрепата на Община Пловдив.

Top