В ДГ „Космонавт“ посрещнаха Еньовден и лятото

Празникът премина под надслов „Здравей, слънчево лято“

Деца от ДГ „Космонавт“ посрещнаха най-хубавия сезон-лятото  с цветно тържество. Празникът бе под надслов „Здравей, слънчево лято“.

На старта на тържеството децата бяха подготвили програма и за още един прекрасен празник Еньовден – ден, посветен на билките, слънцето и водата. Малчуганите, разделени на групи,  рецитираха стихчета, пяха песнички и изпълниха танци, с които пресътвориха част от обичаите на празника. Децата показаха, че билките имат лековита сила и от тях се вият китки и венци, които се окачват на различни места в дома. На този ден момите, изпълнени с надежда и вяра в добрите сили на природата, излизат по поляните и берат билки сутрин рано, преди изгрева на слънцето.

След като представиха какво са научили за Еньовден, децата изпяха няколко весели песнички, посветени на лятото – „На море“, „Бански на лалета“ и „Ваканция“.

Гости на събитието бяха заместник-кметът на район „Северен“ инж. Илиян Козарев и младши експерт „Здравеопазване” Петя Кирова.

„Благодаря на директора на ДГ „Космонавт“ г-жа Десислава Тотева за поканата и възможността да присъстваме на това невероятно тържество.Децата се представиха великолепно.В този прекрасен слънчев Еньовден пожелавам на всички да сте здрави и с общи усилия да успеем да запазим тези красиви традиции и да ги предадем на бъдещите поколения“, каза инж. Илиян Козарев.

Подобни статии

Top