В ДГ „Малкия принц” майсториха зайчета от еко-материали

Еко-творческа работилница стана повод за много забавления и смях в ДГ „Малкия принц”.

Инициативата е в рамките на кампанията „Европейска седмица за намаляване на отпадъците“ (ЕСНО) 21 – 29 ноември. Тя се провежда под патронажа на ЕК и цели да популяризира концепцията за предотвратяване на генерирането на отпадъци чрез координиране на дейности на територията на цяла Европа и извън нея, осъществени от различни участници (публични институции или местни власти, асоциации и НПО и европейски мрежи, бизнеса / индустрията/, учебни заведения и др.), насочени към различни целеви аудитории ( широката общественост, служители, ученици и др.).

Децата се запознаха с възможностите за намаляване на отпадъците от прибори и съдове за еднократна употреба, с помощта на които изработиха малки декоративни зайчета.

Провеждането на още събития предвиждат в ДГ „Малкия принц” за отбелязване на кампанията.

В края на седмицата деца от подготвителните групи  ще изнесат открит урок пред своите родители, за да им разкажат, че непотребните материали могат да се превръщат  и в полезни вещи. А активната и отговорна родителска общност на децата в ДГ“Малкият принц“, за поредна година ще подготви изложба и ще се включи с презентации по темата.

Подобни статии

Top