В ЕК „Старинно Карлово“ бе открит Фестивалът на етерично-маслените култури

Феята на лавандулата и зам.-кметът на Карлово откриха лавандуловия празник

В Бухалов хан, част от Етнографски комплекс „Старинно Карлово“, започна традиционният Фестивал на етерично-маслените култури. Феята на лавандулата – Мария Чолакова и заместник-кметът Антон Минев откриха тазгодишния празник. За седма поредна година, около Еньовден, Община Карлово организира Празникът на лавандулата. В него се вплитат обредност, традиция, съвремие и благодарност към природата и труда на стопаните, отглеждащи ароматното цвете.

Празникът започна в двора на Бухалов хан с прекрасните изпълнения на Екатерина Протопопова от балетно студио „Гранд фуете“ и Елизабет и Александър Ръмбъл от ДФФ „Розова долина“.  За малките гости на празника бяха организирани арт ателиета с аниматор и снимки с Феята на лавадулата и Царицата на розата.

В Исторически музей – Карлово, любителите на етерично-маслените култури имаха възможност да видят презентация за традициите в отглеждането на ароматните растения в Карловския край.

Празникът продължава на 26 юни /събота/ по предварително обявената програма. Напомняме, че мероприятията от Фестивала на етерично-маслените култури 2021, предвидени да се проведат в парк „Стадиона“, ще се състоят на горното ниво на централния площад „20-ти юли“.

Подобни статии

Top