В ГЕРБ не могат да се разберат за бюджета, поискаха почивка (СНИМКИ)

Разговорите, начело с кмета, започнаха току-що

Групата на ГЕРБ се събра на среща по средата на дебатите за бюджета на Пловдив. Ябълка на раздора сред тях стана предложение, направено от председателя на групата Йордан Илиев, за 3 500 000 лв. допълнителни средства за районите на града, което ресорният зам.-кмет Илия Кирчев не прие.

Финансистът заяви, че към момента няма свободни средства, с които да се обезпечат исканията на районните кметове. Заради това Илиев поиска почивка, на която да членовете на групата на ГЕРБ да обсъдят как и дали ще подкрепят бюджета.

Разговорите, начело с кмета, започнаха току-що.

Дебатите по приемане парите на Пловдив за „Бюджет 2020“ продължават повече от два часа, но до този момент не почти няма приети допълнителни предложения, направени в залата.

„На всички ни се иска бюджетът да е друг“, коментира по този повод кметът от трибуната. Той обаче подчерта, че има много заварени неразплатени и наполовина проекти от предходното управление.

Зико беше категоричен, че заедно с колегите си планират реформи, но за три месеца няма как да станат чудеса. „Мандатът е 4 години, нека се приземим малко“, призова той.

Припомняме, че предложеният бюджет е в рамките на 345 251 629 лева. В него за районите са предвидени по 300 000 лв.

Предстои гласуването на финансовата рамка.

Подобни статии

Top