В ГЕРБ още бистрят кандидати, Стаменов има шансове да бъде кандидат за „Централен“

Зико и Тотев още редят листа и районни кметове

„Кметът на „Централен“ Георги Стаменов си върши прекрасно работата и според мен би бил най-добрият кандидат на ГЕРБ за „Централен“. Това заяви кметът на Пловдив Иван Тотев, който е и лидер на ГЕРБ под тепетата. Той обаче уточни, че споделя само личното си мнение.

По думите му Стаменов е доказал, че може да управлява много сериозни инвестиционни проекти и в следващ мандат щял да има възможност да разгърне потенциала си. На откриването на нова детска площадка и още три обновени пространства в Съдийския квартал, Тотев добави, че Стаменов вече е направил и първото си предизборно обещание – да построи 100 нови детски площадки и посочи, че реконструкцията на Бунарджика нямало да се случи, ако не бил районният кмет.

„Вчера цял ден работихме със Здравко Димитров за потенциалните кандидати, днес пак ще продължим. Искаме възможно най-добрите кандидати, които освен да са подготвени да бъдат и разпознаваеми в обществото. Това важи и за шестте района“, каза още кметът пред журналисти и допълни, че единствено Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще има думата и за кандидатите за районни кметове, и за общинската партийна листа.

Имената на кандидатите за районни кметове и общински съветници все още не са изпратени в София. Сред тях вероятно ще са кметовете на „Тракия“ и „Западен“ Костадин Димитров и Димитър Колев, каза Тотев, но отново подчерта, че засега това е лично негово мнение. Вероятният кандидат за „Северен“ щял да бъде сегашният шеф на Общинското предприятие „Паркове и градини“ Стоян Алексиев, а за „Южен“ и „Източен“ все още се обмисляло кои ще бъдат кандидатите. Сред потенциалните кандидатури за „Южен“ били тези на Атанас Узунов и Костадин Язов, а за „Източен“ – на сегашния кмет Николай Чунчуков и шефа на „Чистота“ Иван Стоянов.

Днес работните срещи продължават.

Подобни статии

Top