В ГХГ откриха ретроспективна изложба с картини на Кольо Карамфилов (СНИМКИ)

Пространството на галерията се оказа тясно за гостите на откриването на експозицията

Заместник-кметът по култура и туризъм на община Пловдив инж. Александър Държиков и председателят на Общински съвет – Пловдив Савина Петкова бяха сред гостите на откриването на ретроспективната изложба „Необозримо за Кольо К.“, с която Градската художествена галерия започна новата изложбена година, в която Пловдив е Европейска столица на културата.

Пространството на галерията се оказа тясно за гостите на откриването на експозицията, в която на двата етажа са експонирани произведения от различни периоди в артистичния живот на Кольо Карамфилов, предоставени за изложбата от галеристи, частни колекционери и приятели.

„Знам, че всеки един от вас има емоционална връзка с Кольо Карамфилов. Има хубав спомен. Или пък има красива негова работа у дома. Тази изложба показва безкрайната му творческа мощ. Опитахме се така да подберем работи, които са ключови, изключително любопитни, много знакови и в същото време на са преекспонирани. Идеята ни е тази изложба да бъде празник”, каза кураторът проф. Галина Лардева, която специално благодари на Общинска фондация „Пловдив 2019“ за подкрепата на проекта.

1 2

Подобни статии

Top