В Гибралтар: Исторически момент! - DC news

В Гибралтар: Исторически момент!

Гонзо след резила: Явно толкова си можем

В Гибралтар определиха равенството с България в Лига на нациите като „исторически момент”. Воденият от Георги Иванов национален тим направи поредния си посредствен резултат, като този път не успя да победи намиращия се на 203 позиция в ранглистата на ФИФА състав, завършвайки при резултат 1:1.

“Гибралтар записа още един исторически момент, стигайки до равенство с тима на България, който се намира на 130 позиции пред тима ни в ранглистата. С временен селекционер след загубата от Грузия, България не бе силата, която бе в последните години, въпреки че пристигна като явен фаворит”, пишат в Гибралтар.

Временният национален селекционер на България Георги Иванов – Гонзо пък заяви, че явно толкова са възможностите на отбора, а футболистите са дали максимума от себе си.

„Опитахме се да победим и футболистите дадоха всичко от себе си. Изпуснахме някои ситуациите през първото полувреме, които щяха да облекчат мача. Резултатът никак не е добър с оглед факта, че играхме срещу Гибралтар“, коментира Иванов.

„Явно толкова са ни възможностите. Футболистите дадоха максимума от себе си. Явно толкова можем“, добави той.

„Не смятам, че футболистите бяха притеснени. Не успяхме да развием атаките си пред отбор, който се затваря пред собствената си врата, не успяхме да използваме фланговете.“

„Не знам дали имаше дузпа, но в крайна сметка резултатът е лош“, допълни временният национален селекционер.

„Като игра футболистите дадоха всичко от себе си. Мачовете са за много кратко време и трябваше да освежим някои хора. Тези футболисти, които бяха играли по-малко, трябваше да дадат повече от себе си. Критиките не са спирали. Трябва да приемем реалността такава, каквато е“, каза още Георги Иванов.

Подобни статии

Top