В Хасково свикаха областния кризисен щаб заради Гришо

Изследват се родителите му и всички контактни, в Задар освиркаха организаторите за отмяната на финала между Джокович и Рубльов

Късно снощи областният управител на Хасково Стефка Здравкова призова всички контактни с Григор Димитров да се поставят под доброволна карантина и да уведомят здравните власти. Днес ще заседава областният кризисен щаб в Хасково.

Както е известно, най-добрият ни тенисист даде положителна проба за COVID-19 в Монако. Той се прибра там, след като вдигна температура и почувства преумора по време на турнира Adria Cup в Задар, Хърватия. Финалът между световния №1 Новак Джокович и Андрей Рубльов бе веднага отменен, а на всички бяха направени PCR тестове. Резултатите ще станат ясни днес, но никой не е показал симптоми или оплаквания.

Гришо посети родното си Хасково между двата турнира в Белград и Задар. Той направи тренировка, срещна се с родителите си, с много деца и фенове, направи разходка с треньора си Крис Гро. Тестват се и журналистите, които взеха интервюта от най-добрия ни тенисист.

Все още не е ясно дали първата българска ракета се е заразил по време на посещението си у нас, в Сърбия или в Хърватия.

Тестове са си направили както участниците във футболния мач в Белград, така и в баскетболния в Задар.

Организаторите на Adria Tour пък в специална пресконференция изразиха съжалението си от случая, като обявиха, че са били спазени всички предписания на правителствата.

Самият Новак Джокович е отказал да се тества в Задар и ще го направи днес в Белград. Огромни са критиките именно към сръбските власти, които са неглижирали мерките срещу коронавируса заради изборите там. Самият Джокович бе казал на Гришо, че властите са му казали да правят каквото си искат, което доведе до тоталната липса на дистанция, пълните трибуни и купоните по нощни заведения.

Подобни статии

Top