В хисарското село Мало Крушево събират пари за зографисване на нов храм

Храмът е изграден с дарения, търсят се още средства за изрисуването му

Стартира дарителска кампания за изографисване на новата църква на хисарското село Мало Крушево, научи DCNEWS. Църквата, строителството на която бе завършено наскоро, трябва да бъде изрисувана, за да отвори врати.

В Мало Крушево досега никога не са имали храм, в който жителите на селото да се помолят или да запалят свещ. Но със средства, дарени от внучката на бившия архиерейски наместник на Панагюрище дядо Филип – Филипка Николова, малката църквичка „Възнесение Господне“ вече е факт.

Първата копка на храма е направена преди повече от 15 години от дядо Филип. Средствата обаче все не стигали да се завърши строителството, докато в началото на годината не се появила неговата внучка Филипка, която дарила 20 000 лева за довършването на Божия дом.

С дарения се включили и други хора, като с парите били закупени останалите необходими строителни материали, прозорци и врати, обясни кметският наместник на селото Недялка Кирева.

Така в навечерието на Бъдни вечер и Коледа започна кампания за набиране на средства за зографисване на храма. 15 000 лв. за нужни за тази цел.

Вижте банковата сметка, на която може да се превеждат средства:

Банка ДСК ЕАД-клон Панагюрище
Сметка: 0000000017344543 BGN
IBAN: BG 55STSA93000017344543
BIC: STSABGSF

Top