В Карлово почетоха паметта на Васил Левски

На церемонията присъства председателят на Народното събрание Никола Минчев

Стотици жители на Карлово и гости почетоха паметта на Васил Левски по време на възпоменателната церемония по повод 149-та годишнина от обесването на Апостола. Деца носеха негови портрети и развяваха знамена.

Шествие с факли обиколи града начело с националния трибагреник стигнаха до паметника на Дякона на площада.

Церемонията започна с приемане на строя на представителните роти на 61-ва Стрямска бригада от предсдателя на Народното събрание Никола Минчев.

„Левски ни обединява и сплотява, дава ни вяра, че всеки ден можем заедно да работим за общото дело. Вие имате пълното право да се гордеете, че родният ви град е дал на България Апостола на свободата, който с живота, делата и героичната си смърт заслужи всенародната обич и благоговение“, каза в словото си Никола Минчев.

Той припомни историческите факти, свързани с обесването на Левски и Освобождението на България пет години по-късно.

„Времето е в нас и ние сме във времето“ не са просто думи. Това е голямото изискване да отговаряме на нуждите на времето и да служим на народа си. Правим ли го? Левски мечтае всички в България да живеят равнопровни по едни чисти и святи закони. Този завет трябва да се стремим да следваме, опитвайки се да градим една правова държава с върховенство на закона. Защото само спазването на върховенството на закона ще гарантира просперитета на българските граждани и нашето отечество“, каза още Минчев.

1 2

Подобни статии

Top