В Карлово почетоха паметта на Васил Левски

„Апостола ни остави такива мечти и копнежи, каква да бъде неговата България, нашата България, които и до днес са пред нас. И до днес ние говорим за Апостола, и до днес ние се опитваме, за съжаление досега не съвсем успешно, да работим така, както той работеше. Незнам дали това изобщо е възможно. Опитваме се да работим за неговите идеали, за святата и чиста република, да съградим от България храм на истината и правата свобода, да вземаме всички решетние в съгласие и със висшегласие, да работим за това, България да бъде равна с другите европейски народи и за това, да обединим духовно българите в земите, където са живяли и живеят – България, Тракия и Македония. И днес Апостола е толкова ценен за нас, българите, че ние не можем да си представим съвременна и бъдеща България без него и без неговите завети“, подчерта в словото си кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов.

Сред гостите на церемонията бяха народни представители, кметове на общини и населени места, висши военни и духовници. Накрая тя завърши с пищна заря.

Утре ще се състои митинг-поклонение на площада в Карлово, пред паметника на Левски. Ще бъдат поднесени гирлянд на славата и венци. Победителят от ученическия конкурс за есе за, Дякона, ще прочете творбата си.

1 2

Подобни статии

Top