В Карлово почитат паметта на петимата рейнджъри, загинали в Кербала

Военно-приложно състезание „ИНДИЯ – 2019“ в памет на загиналите

Почитат днес със специална церемония паметта на петимата загинали през 2003 година български рейнджъри в база „Индия“ в Кербала, по време на първата българска мисия в Ирак. Военнослужещите от 61-ва Стрямска механизирана бригада и гражданите на Карлово ще сведат глави в знак на почит пред тях в 10.00 ч. пред паметника на жертвите на тероризма в Карлово.

Припомняме, че на 27 декември 2003 г. кола-бомба нахлу в база „Индия“ в Кербала. При самоубийтвения атентат тогава загинаха петима български военнослужещи, а 27 бяха ранени. Денят остана в паметта на съвременниците като Кървавата Коледа.

В 11.00 часа в района на Карловската бригада ще се проведе военно-приложно състезание „ИНДИЯ – 2019“, в памет на петимата загинали рейнджъри.

Състезанието включва физически упражнения, спортни дисциплини  и умения за действие във военна обстановка. Участниците в него ще трябва да направят 27 лицеви опори, 12 набирания на висилка, 3х10 м совалка с носене на ранен другар. Трите групи упражнения ще бъдат повторени пет пъти, като като всеки състезател ще бъде с бронежилетка, чието тегло е не по-малко от 10 кг.

Подобни статии

Top