За края на годината в Пловдив: Общинските съветници разглеждат заема от 120 млн. лв.

Като никога! Последната сесия на местния парламент е в събота; решенията са важни

Пловдивският местен парламент се събира на последното си заседание за годината. Общинската сесия е необичайна, защото за първи път се провежда в съботен ден. Това е и сесията, на която официално ще се повдигне горещият въпрос за поемане на дългосрочен дълг в размер на до 120 000 000 лева от Европейската инвестиционна банка. Всичко, което трябва да знаете за дълга – четете в подробния материал Dcnews „Ето какво казват документите за заема от 120 млн., който Община Пловдив иска да поеме“.

Съветниците трябва да разгледат искането на Община Пловдив за безвъзмездно управление на Небет тепе. Ще се гласува структурата на три районни администрации – тази на „Северен“, „Южен“ и „Източен“ – за предложението четете тук: „Кметовете на „Източен“ и „Северен“ с по трима заместници, в „Южен“ ресорите са 4„.

Сред гвоздеите на днешната програма е прекратяване Договор за концесия с ПФК „Ботев“; приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето размера на местните данъци на територията на Община Пловдив – ТБО, туристически данък, данък върху автомобилите и данък придобиване – за предложените изменения четете в подробния материал на Dcnews „Промените в данъците на Пловдив: 3 нагоре, 1 надолу„.

Сред по-интересните предложения са още: удължаване срока на конкурса за управлението на МБАЛ „Св.Мина – Пловдив“; избор на нов член на Управителния съвет на фондация „Пловдив 2019“ и удължаване срока на Договор за предоставяне на концесия за Археологическия пешеходен подлез между община Пловдив и „Тракарт“. Dcnews вече информира пловдивчани, че предложението на кмета Здравко Димитров е директорът на Сценични кадри да попълни вакантното място в УС на Общинската фондация (четете ТУК); вече съобщихме и добрата новина, че концесията на Археологическия подлез – дом на емблематичния Културен център „Тракарт“, ще бъде удължена до лятото на 2023 година.

Като цяло точките в дневния ред са 36, заседанието започва в 9 часа и е отворено за всеки, който проявява интерес към решенията, определящи управлението на града под тепетата.

Подобни статии

Top