В Куклен започва ремонтът на 6 улици (СНИМКИ)

Тече цялостна реконструкция на ул. „Бяла черква“, изграждат се и две подпорни стени по пътя Яврово – Добралък

Започва ремонт на 6 улици в Куклен – това са „Пейо Яворов“, „Демокрация“, „Добри Чинтулов“, „Хаджи Димитър“, „Никола Вапцаров“ и „Тодор Каблешков“, съобщиха от Общината. Те ще бъдат изцяло обновени с изградено отводняване, бордюри, тротоари. Процедурата по избор на изпълнител приключи и ако няма подадени жалби в административния срок, строително-ремонтните дейности ще започнат веднага.

Междувременно тече цялостна реконструкция на ул. „Бяла черква“ в общинския център. Кметът Мария Белчева днес извърши проверка на ремонта в участъка от ул. „Персенк“ до ул. „Иглика“ с дължина 170 м.

Подмяната на старата водопроводна мрежа ще приключи до 10 дни. Предстои цялостно газифициране, нови бордюри, тротоари и цялостно асфалтиране. До края на месец юни участъка ще е напълно завършен. Финансирането е на стойност около 140 000 лв. и е осигурено изцяло с целево финансиране от държавния бюджет.

Паралелно се изграждат две подпорни стени по пътя Яврово-Добралък, които също ще бъдат завършени до края на юни, увериха от община Куклен. Ремонтът включва изграждане на подпорни стени, канавки и дренажи, преасфалтиране на отремонтирания участък и е част от аварийно възстановяване на 3 свлачища, които компрометираха големи участъци от пътя.

В средата на юни ще стартира и текущ ремонт на улици, включващ изкърпване на компрометирани участъци и ремонт на тротоари във всички населени места.

Подобни статии

Top